iets over de ‘vergeten klussen’ lijst

Nu zal ik laag scoren qua cool factor maar here goes. Het leven zoals het is ten huize zus is niet altijd Glamour en Avontuur. (maar meestal wel natuurlijk)

Mijn oma runde het huishouden volgens een strak schema. Maandag en dinsdag wasdag, vrijdag kuisdag, geraniums buiten eerste zaterdag na de ijsheiligen, alle dekens wassen begin juni, (wanneer de lagere school op schoolreis was want dan was er altijd zon, dankzij de Arme Claren). De frigo was altijd vol en netjes.  Mij gaf het een gevoel van moeiteloze continuïteit.

Heerlijk.

Ons huishouden  draait op vooral op goede wil en chaos. Maar nu we kinderen in huis hebben, ben ik een ferm believer in Routine. Telkens je dit woord leest, denk er dan een hemels achtergrondmuziekje bij. Voor eten en kinderbedtijd lukt dat ons prima.

Maar dat huisgehouden heeft toch wat extra planning nodig.

In realiteit gaat het als volgt: wij maken mooie lijstjes. En dan komt er iets tussen: de kinderen, de hond, het werk, een onverwacht tof feestje, de zon, La Vie quoi.

Dit gezegd zijnde; we slagen er uiteindelijk wel altijd in alles van op het lijstje klaar te krijgen, al moeten we daar soms eens een extra efforke doen. En bij deze heb ik nut van zo’n lijstjes bewezen.

Een van die TTD lijstjes is de ‘vergeten klussen lijst’. Sommige dingen moet je gewoon opschrijven anders worden ze vergeten of uitgesteld.

Misschien herken je het: de wasmachine werkt niet goed, maar je hebt toch nog maar net de filter schoongemaakt, als je dan terugdenkt blijkt dat toch al een flink jaar geleden.

Of die avond dat je 10 minuutjes hebt om je klaar te maken voor een feestje, je de lade in de badkamer niet meer open of dicht krijgt door de halflege flesjes, verloren haarspulletjes en een opgedroogde mascara bijgevolg met een nakende inzinking 20 minuten later in de wagen stapt. Dan zweer je je leven te beteren. En voor echt dit keer.

Alles begint met de problemen op te lijsten. Mijn lijstje staat in mijn zwarte boekske. (AKA bulletjournal). En bij elke nieuwe maand schrijf ik dat wat er die maand te doen valt netjes over + hetgeen wat vorige maand is blijven liggen…

Ik heb het voor jullie in een wat deftiger versie gegoten, dan kun je ze minstens lezen. Haal het pdf-je gerust op via deze link. Misschien hebben jullie er ook iets aan.

https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQJg3q6esPSeU1JXazVboofkfLPjxC-idhNFtcKv0gNelaqZiZ-9nBZe935Qx-3JblAx3i3hsX0gdNP/pub

Eens de vergeten klussen weer vergeten mogen worden, kunnen we ons weer bezig houden met wat echt telt en wat in geen enkele routine te vatten valt.

X

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s